ДБ поиска онлайн изслушване на Христо Грозев в парламента

Това да стане в комисията за контрол над спецслужбите
31 дек 2022 14:52, Александър Попов
76
ДБ поиска онлайн изслушване на Христо Грозев в парламента
Снимка: БГНЕС

Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов от Демократична България поискаха да бъде изслушан Христо Грозев чрез видеоконферентна връзка от парламентарната комисия за контрол над спецслужбите. Двамата, които са членове на комисията, са изпратили предложението до председателя ѝ Даниел Митов.

Изслушването трябва да стане на 5 януари, четвъртък, когато заседава комисията, а ако такова не е предвидено, за този ден да бъде насрочено извънредно заседание.

Още по темата
Двамата народни представители настояват също така на това заседание да бъдат поканени служебният външен министър Николай Милков и представители на службите за сигурност, доколкото от съобщение до медиите на президентската администрация се казва, че са били предприети действия от страна на институциите, включително чрез сътрудничество с партньорските служби.

Основанието за искане на изслушване на журналиста Христо Грозев е, че „обявяването на български гражданин за издирване от държава, спонсор на тероризма, съгласно резолюция на Европейския парламент, представлява заплаха за националната сигурност“, посочват Ивайло Мирчев и Атанас Атанасов в писмото си до Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Какво следва преди 1 година
Както изглежда, нашите евроатлантици са готови да поканят в НС всеки, когото руската служба за сигурност ФСБ издирва, пък дори и той да е най-обикновен шпионин или криминален престъпник.
50
0
 
0
 
! Отговори
За какво го издирват преди 1 година
Освен за фейкове, и за диверсия: През юли руската ФСБ заяви, че Христо Грозев е участвал в осуетена операция на Главното управление на разузнаването (ГУР) на украинското министерство на отбраната за отвличане на бойни самолети на руските въздушно-космически сили. Според ведомството Грозев чрез своя координатор е намерил две куриерки. Те се срещнали на гарата в Липецк с куриер, който донесъл авансово плащане от 4000 долара за руския пилот, който уж се е съгласил на отвличането.
49
0
 
0
 
! Отговори
Кой е Христо Грозев преди 1 година
Името на Христо Грозев стана публично известно в България през 2010-а, когато заедно с Любомир Павлов, Огнян Донев и Карл Хабсбург (с пети съдружник германеца Даниел Руц) купиха пресгрупата "24 часа", "168 часа"и "Труд". Неофициалната цена на сделката е 40 млн. евро. Няколко месеца по-късно съдружниците влязоха в остър конфликт като се стигна до издаване на обезпечителна заповед в полза на Христо Грозев, с която бе наложен запор над имуществото на "Труд", "24 часа" и печатната база. Имал е гръб.
48
0
 
0
 
! Отговори
Христо Грозев в НС? преди 1 година
И какво общо има Христо Грозев с националната сигурност.
47
0
 
3
 
! Отговори
Joko преди 1 година
Вие от Дъй Бъ во главе със се лянчето Мирчо се чудите какви да ги подхванете само и само да не ви бият дуспата. Разбрах, че човекот се е скрил във Виена. Качвай се на тренот и оди го слушай там.
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато зелената тоалетна хартия престане да бъде възприемана като световна валута всякакви НПО-та, фондации и организации спонсорирани от Краварника ще престанат да съществуват, защото *** работещи в тях няма да получават вече пари, а цветна хартия.СВО на Русия в Украйна, Китай и 2/3 от Азия работят по въпроса. Да им пожелаем Успех !!!
45
0
 
2
 
! Отговори
ГРЕШКА В ДАРА преди 1 година
АРАБСКАТА ПРОЛЕТ СТАНА КИЕВСКА ЗИМА!...
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
таз институция в бг парламент е напълна ненужна
43
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
всички депутати които не подкрепят терориста грозев да излязат от нс в деня наизслушването това е позор за бълг народ
42
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колкото Христо Иванов е адвокат, толкова и тоя тип е журналист!
41
0
 
8
 
! Отговори
евро-атлантически преди 1 година
смешници от *** нещо много на сериозно се взеха, сериозните проблеми в държавата ни оправиха тръгнаха с някакъв платен драскач който *** от англия да ни занимават НС на което 1 работен ден с всичките придворни струва около 1М пари от данаците ни?
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
тия смешници от *** нещо много на сериозно се взеха, сериозните проблеми в държавата ни оправиха тръгнаха с някакъв платен драскач който *** от англия да ни занимават НС на което 1 работен ден с всичките придворни струва около 1М пари от данаците ни?
39
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
АлоУУУУ дб - занимавате се Само с глупости ! Защо не кажете нещо за газа,петрола, решението от вчера на нс българите да работят до гроб ? До кога стотици хиляди укри ще са в лукс хотели ?
38
0
 
6
 
! Отговори
Ген Атанасов преди 1 година
Ние от демократична България предлагаме след Христо Грозев в парламента да изслушаме кмета на киев Брат Кричко след него и неговия брат ,предлагаме по БНТ да се излъчи новогодишна реч на зеленски вместо на нашия президент и празничната програма да бъде украински казачок и ритми
37
0
 
8
 
! Отговори
О, божкее преди 1 година
Тези смешковци не посмяха да гласуват За оръжие за Украйна, за да не разсърдят корнела и разтурят софрата. Ама сега, когато нищо не зависи от тях, станаха много смели. Абсолютни смешници. Само ги вижте ристю, този и генерал гном. С външния им вид заслужават да са макс някакви пазачи да плашат хората.
36
1
 
6
 
! Отговори
Евала преди 1 година
Само основополагащи новини в тази държава. 10 дена търсиха онова шиле от Перник, намериха го , айде на следващата суперновина: Разменени деца в родилното. Още седмица ох! и ах!. Сега някакъв дъртак се самоубил в Пирин, него го търсиха напразно, новина номер1, п няма го. Най-пресен случай сега е някакъв соросоиден "журналист". Това е най-важно у нас, не инфлацияте, мигрантите, липса на кабинет.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя какъв долен, гаден тип е...
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За тия гласуват хита набедили сами себе си за умни и красиви, и сега плащаме всички
33
1
 
4
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
Пазете "Гроздето", че "Кума Лиса" може да го "Изпапка", а след това да обвини Медведя!!! На "Кума Лиса" няма да й е за се.фте - Летвиненко, Беризовски, Скрипал...
32
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде да не правим от тази калинка " герой" Ивайло?!!!Не спряхте да се занимавате с глупости в този парламент ей!!!